Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

TALEGGIO DA FAVOLA. IL PRINCIPE AZZURRO DELLA TAVOLA

Maurizio Rosazza per Consorzio Tutela Taleggio

INVOLTINO DI SPADA, NOCI E TALEGGIO D.O.P. CON ERBE E SALE MEDITERRANEO, INSALATA DI PERE MISTE, SEDANO E MENTA

 

Con il Taleggio D.O.P. la tavola è una favola. In omaggio al celebre personaggio del Principe Azzurro, paladino delle storie più amate di sempre, Consorzio Tutela Taleggio propone un piatto di mare: involtino di spada ai mille sapori che sa di avventure fantastiche, profuma di viaggi straordinari e ha tutto il gusto di emozionanti peripezie… ai fornelli!

ricetta a cura di Maurizio Rosazza Prin

INGREDIENTI:

· 4 fette di pesce spada
· 10 gherigli di noce
· Olio evo q.b.
· Pepe q.b.
· Aromi misti: timo, basilico, prezzemolo, rosmarino q.b.
· Paprika q.b.
· 120 grammi di taleggio DOP
· 3 pere di diverso tipo
. Menta q.b.
· Sedano bianco fresco 200 grammi (anche foglie)
· Aceto

PROCEDIMENTO:

Prendere le fette di spada, privarle della pelle e metterle fra due fogli di carta forno. Con un mattarello picchiettare e stendere.
Salare con il sale aromatico ottenuto frullando sale ed erbe. Mettere un pizzico di paprika e inserire al centro il taleggio.
Chiudere a modo di involtino.
Infornare a 200 gradi fino a doratura.
Tagliare le pere a listarelle, mantenendo la buccia ed eliminando il torsolo.
Tagliare per il lungo il sedano e metterlo in acqua e ghiaccio.
Creare un’insalata con sedano, pere, menta, olio e aceto.Comporre il piatto.

www.taleggio.it

X