Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

AFIDOP e i Consorzi di Tutela dei Formaggi DOP italiani ad Anuga 2021

header formaggi anuga

Colonia 9/13 ottobre. Ad Anuga, la più grande fiera al mondo dedicata al settore del Food & Beverage, AFIDOP, Associazione Formaggi Italiani Dop, sarà presente dal 9 al 13 ottobre, con 5 grandi formaggi DOP: Asiago, Gorgonzola, Grana Padano, Mozzarella di Bufala Campana e Taleggio.

La Germania si conferma come uno dei mercati più importanti per l’export dei formaggi a denominazione di origine e per questo la partecipazione di AFIDOP ad Anuga punta a promuovere il valore aggiunto del marchio DOP in una dimensione internazionale.

In occasione della fiera tedesca lo stand di AFIDOP ospiterà tre Masterclass guidate da uno chef, un sommelier ed una performer che si occuperanno di presentare, spiegare e far degustare i 5 formaggi DOP promossi dall’Associazione.

Il 10 ottobre Domenico Gentile, chef, formatore di origine italiane e autore del libro di cucina più venduto in Germania, nel suo show cooking presenterà cinque ricette originali che avranno come protagonisti indiscussi i 5 formaggi DOP.

L’11 ottobre invece sarà la volta di Claudia Stern famosa sommelier tedesca, redattrice della rivista tedesca specializzata VINUM e membro della Sommelier Union Germany, premiata come Miglior Sommelier della Germania nel 1990, Sommelier dell’anno per la guida Gault Millau ed ambasciatrice della Colonia Culinaria. 

Alla guida dell’ultima Masterclass del 12 ottobre ci sarà invece Stefania Lettini, chef, formatrice, youtuber che presenterà la storytelling dei 5 formaggi DOP attraverso il racconto e la degustazione guidata.

Le Masterclass si svolgeranno dalle ore 13 alle ore 14 presso lo stand AFIDOP (Hall 10.1 | Stand: G021 H020).

X