Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

RUBINO DEL CERRO DI VENTURINI BALDINI SI AGGIUDICA I 5 GRAPPOLI DI BIBENDA 2021

venturini baldini

Il Reggiano Lambrusco Spumante DOC dell’azienda di Quattro Castella ottiene
il massimo riconoscimento nella guida che raccoglie l’eccellenza enoica d’Italia

I 5 grappoli sono un premio alla nostra passione, all’intuizione, alla tradizione e al territorio”, commenta Julia Prestia, dal 2015 alla guida di Venturini Baldini, storica Tenuta nel cuore della Provincia di Reggio Emilia. “Il Rubino del Cerro è un vino sincero e versatile, massima espressione della terra da cui prende origine, intenso e seducente, è una bollicina che ti conquista al primo sorso”. Spumante secco – ottenuto da vitigni di Lambrusco Montericco, Grasparossa e Salamino, con metodo Charmat lungo – vanta un ricco ventaglio aromatico, con sfumature di frutti di bosco, marasche e prugna matura con piacevoli note di spezie scure. Al palato si rivela corposo, sapido ed armonico e persistente sia al naso sia in bocca. Ha un’anima eclettica che lo rende perfetto per food paring originali, dall’aperitivo ai secondi.
 
Bibenda – da oltre 20 anni punto di riferimento autorevole per tutto il mondo del Vino (e non solo) è la guida della Fondazione Italiana Sommelier. “La storicità e la completezza di questa guida rende questo riconoscimento ancora più importante e ci supporta nella diffusione di una cultura del vino dal respiro internazionale, ma fortemente legata al territorio d’origine”, conclude Julia Prestia.

X